Populära inlägg

fredag 29 april 2016

New York, NY, Newyork city, Manhattan / Sagoalvan



Oj vilken annorlunda resa, New York är verkligen mångfassetterat och en STORstad, inte en så STOr stad men en storstad om ni förstår. Iallafall inte om ni håller er på Manhattan då lär man sig snabbt hur
metro eller tunnelbanesystemet fungerar.

Om du bara vet var du bor är det verkligen enkelt att åka tunnelbana, nu hade vi det ju extra enkelt för vi bodde I Queens och det är väldigt tydligt märkt på plattformerna att tågen därifrån går till Uptown New York samt Queens, och ska man från Queens står det Downtown/ Manhattan på skyltarna.

Vi hade lyckats pricka in ett hotell med inte mindre än 3 olika tunnelbanelinjer vid sig, det gör dagen verkligen enkel. Hotellet ligger precis när man kommer över Queensboro Bridge från Manhattan. Bara en tunnelbanestation från Lexington. Sväng in på Crescent street se en mack ( som btw har öppet dygnet runt med MASSA varor att ta med upp på hotellrummet och använda i micron eller ställa i kylskåpet).

Hotellet vi bodde på hade frukost, gratis Wifi och TV på rummet. De hade inget kassaskåp men det är enkelt att bara ha med sig ett extra kreditkort i en innerväska på magen. Passen tejpade vi dock fast på hemlig plats i rummet. Jag hade förväntat mig att se mer av brottslighet i New York, nu var vi iofs duktiga och var på rummet varje kväll från 22.00 Första dagarna såg vi inte heller att fönstrena hade mörkläggningsgardiner så vi köpte som klädnypor på macken (mobil hette den) och jag sov med ögonmask. Öronploppar kan dock vara en investering i New York då det är fart på gatorna jämt.

Hotellet heter Country Inn & suites by Carlson och priset var verkligen jätterimligt.
Och som sagt man kommer dit med hela 3 olika tunnelbanor. Den närmaste Queensboro plaza låg med linjerna gul N Q R samt lila 7, kolla dock alltid meddelanden på väggen särskilt på helgerna om trafikomläggningar. Sedan kunde man åka från Queens plaza med och ännu en tunnelbanelinje vi tog sista dagen för att åka direkt med blå till Penn station där vi köpte tågbiljett för 13 USD styck till NEW ARK EWR flygplast. Snabbt och smidigt att ta sig dit och på Penn station letar du bara efter NJT NEW Jersey transit på skyltarna, en bit att gå men billigt och smidigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.