Ingredienser till citronpepparlaxen
½ matsked malen citronpeppar( jag använde en mortel)
15 cm purjolök
Cirka 8-900 gram laxbit- tag bort skinnet(jag gjorde det i ugnen - var absolut enklast än att försöka skära bort den). Kör man bara laxen 7 minuter i ugnen så lossnar laxköttet lätt från skinnet)
3 dl grädde (Arla vispgrädde 40 % eller 36 % laktosfri grädde - ger samma smak) .
ris
sallad
Tillvägagångssätt
1) Skär upp purjolöken tunt och ha den i kallt vatten, byt vatten 2 gånger och låt purjolöken ligga kvar i det kalla vattnet till du steker den lite och häller över grädden och häften av citronpepparn(obs mal helst citronpepparn).
2) Se till att få bort skinnet från laxen, jag gjorde detta i ugnen då vår lax ändå inte hunnit tina ordentligt.
3) Lägg laxen utan skinn i en smord form, häll över ¼ matsked med malen citronpeppar från Santa Maria
4) Stek purjolöken lite mjuk, häll på ¼ matsked citronpeppar från Santa Maria och 3 dl grädde från Arla, det blir samma smak med 36 % laktosfri grädde som 40 % vanlig vispgrädde.
5) Häll över purjolöksblandningen på laxen och grädda i ugnen på över- under värme 200 grader i 25 minuter.
6) Medan laxen är i ugen gör ris och sallad.
Lycka till att göra Sagoalvans citronpepparlax!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.