Populära inlägg

lördag 31 augusti 2013

Hello Kitty vatten- var hittar du det ? / Sagoalvan

Scandlines BorderShop Puttgarden

Vilket helt otroligt roligt koncept. På andra sidan färjan som alla oss och bilen gick på 660 DDK enkel resa(2013) direkt från Danmarks Rödeby när man kommer till tyska sidan och Puttgarden ligger det en affär som heter Scandlines Border Shop. Och affären i sig är faktiskt belägen på vattnet- så det är en STOR båt. Inga hytter kvar såklart utan härinne är det rulltrappor (sådana där långa inte trappor utan bara lutande).
Shopping vagnen tar man ute på parkeringen, jag minns att det behövdes en Euro till vagnen men vi hade med oss lite gamla mynt från en annan Europaresa så det var inga problem. Vi åkte till Bordershopen efter vi varit och sett andra saker och andra affärer i närheten och där behövdes också 1 EUR till kundvagnen.
Jag har varit Hello Kitty fan så länge som jag kan minnas och jag blev superglad när brorsan bara lyfte i ett helt flak med Hello Kitty vatten i vagnen som pappa redan fyllt med öl, öl och mer öl. Sedan tror jag han hade drinkar eller något med de hette roliga saker som ” Sex on the beach, mai-tai, pina colada och Tequila sunrise”. Pappa sa att vissa saker kanske inte var billigare men att det var roligt att handla. Vi köpte även en hel del godis( eh suprise att jag är en sockergris!!).
Längst upp på den översta våningen i hörnet fanns även en liten klädbutik att shoppa i . Kläderna betalade man direkt därupp men godis, vatten och alkohol var i kassorna längst ned. För att få handla här måste man vara skandinav och pappa fick fylla i en blankett. Ärligt talat kollade jag inte så noga då utan mamma och jag gick ut till sminkaffären som även hade jättefina smycken så min mamma köpte mig ett superfint halsband.
När hon sedan skulle betala stod jag bredvid och kollade in lappen hon fyllde i och sedan i bilen pratade mamma och pappa om att det var lite kul med en affär i Tyskland bara för skandinaver ändå. 
Hur kommer man hit

Ha ha pappa hade gps på och det var lite kul för när vi åkte ombord på färjan så stod det något om varning att det var vatten.
Först åkte vi till Malmö där vi sov på hotell, sedan åkte vi över Öresundsbron, strax under 400 kr kostade det enkel resa (det stod på bron vad det kostar). Sedan åkte vi till Rödeby och bra ställde oss i färje kön. Vi åkte ombord på färjan efter att ha betalat 660 DKK. Vi hade alltså ingen biljett innan och inte hem heller sedan.
På cirka 45 minuter var vi framme i Puttgarden. Vi tillbringade tiden på färjan med att äta deras lunch och tittade ute på däck- jag höll på att blåsa omkull. Vi hann även in i deras affär. På vägen hem köpte vi en kortlek därinne.
När man kommer av färjan finns stora skyltar till Scandlines bordershop Puttgarden. Vi handlade innan vi åkte tillbaka till färjan för vi var runt och tittade lite med. 
Är det billigare ?

Framförallt var det ett roligt utflyktsmål. Jag har inte sett Hello Kitty vatten i Sverige så jag blev väldigt glad. Självklart är detta för folk som kan tänka sig att fylla halva garaget med olika ölsorter(läs min pappa Kuligheter här på Ciao recensioner). 
Så jag vet faktiskt inte om det var billigare, det var ju roligare att åka till Puttgarden än följa med till Systembolaget om man säger så !
Godiset var billigare och det fanns väldigt STORA förpackningar. Jag fick pappa att köpa en MEGApack till min pojkvän i present, så för mig var det ju väldigt billigt.
Om ni vill jämföra pris så får man en broschyr med biljetten precis innan man köp ombord på färjan. Det kan säkert variera med vad de fått in. Jag vet att mamma och pappa skämtsamt sa att de kunde ha köpt ännu mer för tydligen fick de 2 ihop föra in 220 liter öl!
Jag tror tveksamt att det blir billigare att åka hit och köpa öl, kanske om mamma och pappa varit själva men nu fick de ju betala hotellrum även för oss och så, fast det är klart om man ändå ska till Tyskland kan man ju helt klart ta den vägen. Men se till att ha plats i bilen då! 
Fakta

Hemsida = http://www.puttgarden.bordershoppa.se men man måste vara 25 år för att kolla på den.
Öppettider alla dagar 06.00-20.00
Adress : Kampenweg i Puttgarden i Tyskland. Precis vid kajen där färjan går till Danska Rödby
Övrigt

Vi köpte även iste i burkar och det man ska veta är att det inte är pant på burkarna. Men jag och mamma bestämde att vi slänger dem i metall på återvinningsstationen så man inte förstör miljön med att slänga dem i soporna.
Rekommenderas

Ja och jag har helt klart gymmets snyggaste vattenflaskor nu !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.