Populära inlägg

måndag 29 februari 2016




****


******


Flygresan till Hong Kong  


Flygresan till Hongkong med SAS gick som en dans, tog max typ 11 timmar och ingen mellanlandning från Arlanda- visste ni att på flygningen till Hong Kong får man kolla på filmer som precis kommit upp på bio och det fanns även helt nya Tv- serier för mig. Så bekvämt och kul hade jag på flyget att jag absolut rekommenderar alla att flyga SAS = Scandinavian Airlines System.

Och maten - absolut över förväntan, man fick mat flera gånger. Alltså jag hade så kul att jag ville faktiskt inte sova på resan!

Jag hade annars med öronproppar och ögonmask , allt för att stänga ute intryck för att kunna sova men som sagt hade så KUL på flyget. Det fanns även spel man kunde spela på monitorn inbyggd i sätet framför.

Oavsett vilket flygbolag du reser med skaffa deras medlemskort- det finns alltid bra saker med att vara medlem.

Vi landade så på Hong Kong flygplats och ett tips ALLTID när man reser är såklart att ha sin väska lite annorlunda och unik så man inte behöver fundera på om det är ens väska eller inte. Det kan vara en rolig bagage tag exempelvis. Har du ingen sådan kan du köpa i Hong Kong ; de säljs överallt.



************



Märkning av din väska när du reser: 

Först är det såklart bra att ha en mer unik väska- som i och för sig kan bli väldigt fel om ni är två på flyget med unik väska och tror att denna väska som kommer är ju absolut min … då är det bra om den är märkt även på något annat sätt.

Har du en plastig väska kan du använda dig av en svart permanent penna och helt enkelt skriva något på väskan, göra någon krumelur eller så. Du kan även skaffa några roliga klistermärken som sitter fast på väskan- ett garanterat bra sätt att få väskan att vara i fred. Man kan ha bagage remmar runt väskan- detta underlättar på hemvägen om väskan är tung och du behöver lyfta upp den exempelvis till flygplatspersonalen till deras band när man checkar in väskan. Bagage Tag är också ett bra sätt att märka sin väska.

Har du istället en tygväska kan du sy med några färglada stygn lite här och där på väskan - då blir den garanterat unik. En originell bagage tag kan vara en du sytt själv och sedan skrivit på med permanent penna. Eller har du en rolig symaskin där man kan sy bokstäver testa det!
Även på tygväskor finns ställen som är plastiga där kan du sätta små stickers och du kommer garanterat se din väska komma på bagagebandet.    

**************



*****************


Bagage TAG köp i Hong Kong
De har olika priser, men de är olika detaljerade och förmodligen är ju de för 5 kronor på marknaden piratkopior. Men de är en underbar present att köpa med hem till andra.

Det finns så många figurer att välja ibland, åk exempelvis upp med en slags bergbana = Funicolar till Viktorias Peak där du hittar Madame Taussaud och extremt roligt foto museum så hittar du när du kommit upp affärer som inte bara säljer otroligt vackra armband även dessa Bagage Tags. Här är de riktigt fina kostar cirka 30 kronor( 2015/2016)- vilket det också känns att de är värda. Här är de i som
3 D med fina detaljer.

Så många figurer att välja bland som ex: Stich, My Melody( en söt kanin ) , Hello Kitty, Olika Miniorer, Walt Disney figurer i alla de slag,  Mimmi Pigg, Musse Pigg, Kalle Anka, Kajsa Anka
rad efter rad efter rad med Bagage Tags, köp åtminstone en till din egen väska hem.


**********



***************


Hong Kongs flygplats
Ok den är större än de flesta jag varit på men allt känns så organiserat så det är enkelt att hitta. Har du tappat bort det lilla inresekortet du fick att fylla i på flygplanet finns det nya att fylla i. Åker du till Macau med färja sedan från Hong Kongs hamn får du också fylla i ett sådant- se till att ha koll på lappen du får tillbaka dock.

Se till att i ditt handbagage ha utprintat vilket hotell du ska bo på för det är en sådan uppgift man måste fylla i på sitt inresekort.

När du väl kommit igenom pass, hämtat väskan och tull letar du reda på informationsdisken där man köper Octupus kort. Är ni flera kan man få rabatt på enkelbiljetten att köpa på snabbtåget- väldigt bra att känna till. Så köp snabbtågsbiljett samt ett Octupus kort och ladda det genast. Detta kort är guld. Man kan handla på det på 7-11, man kan åka buss, tunnelbana och dubbeldäckad spårvagn. Det gör alltså inget om man betalar in lite extra på kortet. Skulle det vara så att det börjar ta slut är det bara att i antingen tunnelbanan eller på ett av MÅNGA 7-11 / seveneleven i Hong Kong toppa upp lite mer pengar. Det är alltså bara att fylla på. Kortet används så att man lägger det på en läsbricka i exempelvis tunnelbanan och när man går n genom grindarna och sedan drar lägger man det mot läsbrickan igen när man ska ut från tunnelbanestationen- då dras rätt antal pengar för resan. Väldigt väldigt smidigt.

När man åker hem ska man vara ute i god tid för som sagt Hong Kongs flygplats ÄR stor. Det underlättar dock med liggande rulltrappor / rullande gångbanor som gör att man snabbare tar sig fram på flygplatsen.


*****


******




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.