Populära inlägg

måndag 14 mars 2016

Missa inte Ocean Park i Hong Kong / Sagoalvan


Ocean park / Hong Kong

Ska även delge ett tips, det är en enorm kö in här men men den kan du slippa med att du tar tunnelbanan till där bussen går till ocean park och på turistbyrån precis innan uppgången till bussen köper du entrébiljetter och voila bara att gå direkt till ingången och gå in.

Jag garanterar att du vill ta mitt tips för kön att köpa biljetter på Oceanpark är fårfållor i jättemängd!

En annan sak vi höll på att missa och det är att entrén ger även inträde till i samma park en hel jätte temapark med berg och dalbanor, riktiga valrossar som simmar i djupa pooler och här finns även flumeride och allt annat man kan önska. SÅ se till att åka hit tidigt på dagen för det är så väldigt mycket att uppleva. Vi var de sista att åka flumeride innan det stängde - det var rätt långt hit man åkte i rulltrappor och de hade väldiga regler om att man INTE fick gå i rulltrapporna så det var bara att stå och stå och stå innan vi tillslut kom fram.

Vi hade helkul!

I parken finns även jättefint aquarium som vi såg först, sedan satte vi oss en trappa upp i restaurangen Neptune och åt. Bakom oss simmade då rockor, hajar och fiskar. Väldigt rogivande!

Sedan gick vi två gånger genom panda paviljongen och sedan såg vi koala björn. Koala björnarna var precis vid en linbana för att ta oss till den andra delen av Temaparken. När vi sedan åkte tillbaka från den såg vi att de hade en väldigt fin vattenshow.

Här är en av pandorna jag fotade :
























Det kan vara bra att kolla deras hemsida när olika shower är, vi såg en show precis under oss när vi åkte linbanan och det var som olika cirkusakrobater då. Vi lyckades även se en fågelshow för att vi hade tur och gick förbi just som den var. Det jag säger är att det kan vara bra att planera men det gick alldeles utmärkt för oss. De höll även på att bygga ut parken när vi var här så mitt tips är verkligen att kolla deras hemsida så ni inte missar något. Jag kan faktiskt tycka att är man länge i Hong Kong kan man faktiskt tillbringa två dagar här just för att de samlat allt på samma ställe.


Och OBS lägg inte pengar på att åka taxi hit, tunnelbana och buss var helt klart snabbast. Vi åkte nämnligen TAXI några dagar innan till Oceanpark men när vi såg kön ändrade vi oss.

Tag alltså tunnelbanan till Admiralty MTR Station, gå in på turistbyrån och köp era biljetter och därifrån går ni till buss 629 ( kostar cirka 11 HKD dit ) , lägg bara Octupuskortet som vanligt på läsaren.  Åk på samma sätt därifrån. Buss 629 går typ hela hela tiden. Så fort en buss är full kommer en ny.

Om du inte hittar turistinformationen för att köpa dina Ocean Park biljetter går det även bra på seven - eleven ; det viktiga är att du har dina biljetter när det kommer fram!

Obs att denna park inte har så jättebra öppettider så att planera kan faktiskt löna sig då varje biljett kostar 385 Hkd men man får mycket för de pengarna.

Här foto jag tagit på en koala i Oceanpark i Hong Kong :

































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.