Populära inlägg

tisdag 1 september 2015

Helt underbart i Florens/ Fireze i Italien / Sagoalvan



Här stannade vi ett tag och bodde på ett fint hotell som var ett slott. För att komma in från början fick man trycka på en knapp som inte såg ut att vara en knapp vid dörren, det var den som namnet på hotellet stå på.

Hotellet heter :

Castello di Montalbano och ligger en bit från Florens centrum på
via di Montalbano 8 i Florens / Florence/ Firenze 50135,
telefon +390556504199

Vi fick väldigt bra information om hur man åker buss till och från hotellet så det gjorde vi några gånger. Vi promenerade också och åkte bil till olika parkeringsplatser. För att åka buss är det väldigt bra att ha ett flertal EUR mynt på sig och bara betala busschauffören och sedan stämpla sin biljett i själva automaten på bussen.

Det finns bankomater inne i Florens man kan ta ut pengar på för de flesta ställena tog inte kort. Detta upptäckte vi faktiskt i Tyskland med att på mindre mataffärer var inte våra kort tillåtna utan man fick handla med EUR. Trots att vi hade både VISA och Mastercard så det kan vara bra att tänka på att ha lite extra kontanter i EUR med sig.

Det var en väldigt brant trappa upp till rummet så jag rekommenderar att man inte skadat sig eller så för att gå upp för trappan.

Rummet var väldigt fint (se bilder). Det hade AC men den satt kanske lite tokigt bara mest i hallen. Men vi löste värmen med att fukta handdukar och sova under dessa. Se även till att stänga till fönsterdörrarna ordentligt när ni är ute på dagarna så blir det inte lika varmt i rummet.

Det fanns dusch både inne på toaletten och även en fin duschkabin inne i sovrummet. Bra också att svalka sig med när det kändes lite varmt.

Här är lite bilder på slottet :























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.