Populära inlägg

tisdag 25 november 2014

Lutande tornet i PISA / Sagoalvan

=== Lutande tornet i PISA ===

Jag och min pojkvän hade en helt oförglömlig semester när vi åkte till PISA väldigt nyligen. Det är en del saker dock som man kanske ska tänka på när man kommer hit och inte vet alls hur man ska gå tillväga.

===KÖN==
OJ vilken kö det var – vädret var ju extremt vackert så här var både turister och säkert släktingar till infödda PISA bor och även PISAborna själva. Vi stod i kö för att gå upp i tornet och när vi kom fram meddelade mannen vid trappan ner till tornet( japp ner!) att vi måste köpa biljett och pekade förbi en liggandes blå ängel till kanten av ett hus vart biljettförsäljningen var någonstans. SÅ kom ihåg att köpa biljett INNAN ni ställer er i kön.

=== Biljett ===
Biljetter köper man alltså i en liten huslänga bredvid det lutande tornet i PISA, vi köpte till alla sevärdheterna på området på en gång så att vi inte behövde oroa oss för biljetter igen. Tyvärr måste jag säga att jag faktiskt inte minns vad det kostade och det var min pojkvän som betalade. Med biljetten kunde vi gå in i en katedral, ett museum med skulpturer och vi var även inne i en slags rund kupolbyggnad där man hade dop så där fanns dopfunter att titta på. Förutom lutande tornet i Pisa tycker jag katedralen var det ställe som jag fick mest behållning av att gå in i – men är man här tycker jag faktiskt man kan se allt!

=== Lämna in väskan gratis ===
Bredvid biljettköpet fanns väskinlämningsställe som var gratis att lämna in väskan, stället stänger kl 17.00 vilket var tur för jag glömde bort att hämta väskan först.  För att låsa in väskan följer man med vakten och han skriver upp ens skåpsnummer på biljetten till Lutandetornet i Pisa(om du köper till fler ställen-  exempelvis katedralen så är den biljetten med på samma biljett så det är bara en biljett att hålla reda på).  

=== Kommer man kunna gå upp länge till ? ===
Ja det tycker jag verkligen är frågan för jag tror faktiskt att man nog ska skynda sig och passa på att se lutande tornet i Pisa medan man verkligen får gå upp i tornet. Varför jag tror att man snart inte kommer få det är för att marmortrapporna är extremt slitna, varje steg är som insjunket och det var faktiskt rätt problematiskt att gå upp i toppen på Lutande tornet i Pisa och se klockorna och de underbara utsikten.

=== Rekommenderas ===

Ja otroligt vackert att se katedralen uppifrån och det var fint att se klockorna runt om i tornet. Jag gillade även att se alla hästar och vagnar som stod nedanför på en angränsande väg nedanför tornet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.