Populära inlägg

måndag 8 december 2014

Sevärdhet och restaurang tips från Sagoalvan

***

Jag vill absolut tipsa om denna sevärdhet och resa till Dragongate/ Dragonboat i Älvkarleby i närjeten av Gävle- så kul med Kina hos oss !!
Dragon boat / Älvkarleby

Det här stället hittar man om man kör från Stockholm mot Gävle och plötsligt bara tornar det up sig. Fast jag tror det bytt namn nu till Dragon Gate- det är dock en stor båt inne i restaurangen som man har bord i så där kan man också sitta och äta.
Först efter att man parkerat och går in möts man av en livlig affär fylld med massa kinesiska saker och även billiga som crocs skor. Vi köpte flera par för de kostade bara 50 kronor styck.
Sedan gick vi vidare in i den jättevackra restaurangen och beställde deras buffé. Det här är något helt fantastiskt. Man tar exempelvis räkor, purjolök, champinjoner, sallad, morötter och lite champinjoner på en tallrik - allt är rått. Sedan går man till några uppställda flaskor med olika såser - allt från vitlök, chili till ananas och häller på lite på sin råa wokrätt. Därefter går man fram till kockens fönster och de tar hela tallriken och wokar alltsammans och kryddar lite extra innan man får tillbaka sin helt fantastiska wokrätt- såååå enormt gott och fräscht. Man kan ta lite extra ris också det står i en stor kastrull och det är bara att sleva upp efter att man fått sin wokrätt. Vi hade valt deras typ dubbelbuffé som var mongolisk och kinesisk för att slippa undra om man fick ta av det eller det.
Jag gillade verkligen det här att få testa olika smaker och göra olika kombinationer själv. De hade flera olika protein att välja på förutom räkor som kött och kyckling – här stannade vi länge och åt.
Då vi handlade så mycket i affären så undrade mannen om han skulle öppna museet – ja visst det ville vi absolut. Egentligen skulle det kosta 60 kr / person men vi var väldigt goda konsumenter i butiken så han tog inget för det.
Ahhh här stod ju massa terrakotta figurer och tavlorna man fick se de var helt magnifika. På min bild ser ni där jag faktiskt har varit personligen- i Shanghai! Så enormt vacker målning.
Vi fick veta att en kines har lagt ut flera miljoner på det här stället –bara för att han kunde liksom. .
Miljön

Både ute och inne på restaurangen är det helt magiskt- har ni missat detta ställe i närheten av Gävle i Älvkarleby utmed E4 så är det helt klart värt ett besök ! 
Det är utsnirlat och vackert, vatten en jättebåt och en drake. Ute är det mer som nästan kinesiska muren( bara sett på kinesiska muren på bild- så det är bara min åsikt) 
Övrigt

Missa absolut inte museet - det är halva resan !
Det kostar 60 kr / person att se terrakottafigurerna, konsten och alla vackra tavlor.
Rekommenderas

Ja den billigaste resan till Kina finns här i Sverige- åk till Älvkarleby.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.